Кулінарія

Як приготувати рибу в духовці, щоб вона була ніжною і не пересихала. Рецепт на овочевий “подушці”, підходить для будь-якої риби

Щоб риба, запечена в духовці, не пересохла і вийшла ніжною і соковитою, можна приготувати її на овочевий “подушці”. Цей рецепт з форелі, але так можна приготувати будь-яку невелику рибку. З минтая, наваги і хека це блюдо вийде так само добре і смачно.

Як приготувати

Отже, для цього рецепта підходить не надто велика риба. В ідеалі бажано взяти рибу з головою і хвостиком. Але якщо є тільки тушки, то вони теж підійдуть. Рибу потрібно почистити, добре промити і просушити зовні і всередині рушником або паперовою серветкою.

У черевце кожної рибки вкласти кілька невеликих гілочок кропу. Товсті стебла кропу зрізати. Тут краще використовувати верхню ніжну частину гілочок.

Потім зверху на кріп покласти кілька тонких кружечків часнику. Не варто переживати, що часник переб’є смак риби. Він віддасть рибі тільки необхідну частину аромату.

І на часник укласти кілька тонких скибочок лимона. Кісточки з лимона обов’язково потрібно видалити, оскільки вони можуть сильно гірчити.

Відразу застелити деко або простору форму для запікання фольгою і викласти на неї шар натертої на крупній тертці моркви. На моркву викласти нарізані півкільцями ріпчасту цибулю. Моркви і цибулі можна взяти і більше, ніж вказано в рецепті. Це справа особистого смаку.

На цибулю викласти нафаршировану рибу. Посолити його, поперчити і полити олією. Масло краще всього використовувати оливкову, але якщо його немає, то і соняшникову теж підійде. Що стосується солі, то солити рибу всередині немає ніякої необхідності. Солі тільки зверху буде цілком достатньо.

Накрити деко фольгою і щільно ретельно краю. Якщо фольга не дуже щільна, то краще зробити її за два шари і знизу, і зверху. Поставити рибу в заздалегідь розігріту духовку і запікати спочатку під фольгою 25-30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Потім фольгу зняти і запікати ще 5-7 хвилин при 230 градусах або на режимі гриля.

Ось така красива, дуже соковита і смачна рибка виходить. Таку можна приготувати не тільки на вечерю. На святковому столі вона теж буде дуже хороша.

Під рум’яної і дуже апетитною шкуркою ховається ніжна м’якоть.

Зазвичай у такій рибі не надто багато кісток і є її одне задоволення. А з м’якими овочами під рибою і ніякої гарнір не потрібен. Це дуже смачно.

Інгредієнти

  • Риба (в рецепті форель) – 3 шт. по 250 гр
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Часник – 3 великих зубчики
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Кріп – 3 гілочки
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком